De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Shantala massage

Shantala massage komt uit India en is oorspronkelijk een babymassage. In India geven moeders deze massage tijdens de verzorging aan hun kinderen.  De massage bestaat uit rustige en gestructureerde strijkingen over het gehele lichaam en over de kleding heen. De aanrakingen kenmerken zich door middel van een vast patroon, ritme en herhaling wat veiligheid en duidelijkheid bied. In Nederland wordt de Shantala massage gegeven aan kinderen, (dementerende)ouderen, mensen met een verstandelijke, visuele en of lichamelijke beperking.

De massage kan zowel over de kleding heen als op de huid worden gegeven. De Shantala massage kan zittend of liggend worden gegeven, dus ook in een rolstoel. Het is ook niet noodzakelijk om een volledige Shantala massage te ondergaan. De massage is in delen te geven bijvoorbeeld, hoofd, gezicht,  rug en schouders, benen en voeten, armen en handen. Ook buikmassage die de darmwerking verbeterd.

In de zorg worden mensen vaak alleen nog functioneel aangeraakt. Dit terwijl aanraken en massage zoveel goed doet voor lichaam en geest. Massage stimuleert de aanmaak van endorfine en serotonine.

Shantala massage is  gemakkelijk toe te passen bij:

  • Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
  • Ouderen
  • Kinderen met ADHD
  • Mensen met autistiform gedrag
  • Mensen in een hospice

De massage is erg ontspannend en de hele massage is niet perse nodig. We laten het afhangen van de situatie en kan gegeven worden in combinatie met andere massages.

Neem vrijblijvend contact op met de Hoofdzuster

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.