De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Specialisatie rug-nek-schoudermassage

 

Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van spier-en gewrichtsklachten. Schouderklachten lijken meer bij vrouwen voor te komen dan bij mannen en nemen toe met de leeftijd.

Tegenwoordig worden ook nek- en schouderklachten onder de noemer CANS geschaard. CANS betekent Complaints of Arm, Nek or Shoulder en is de nieuwe benaming van RSI. In het Nederlands wordt de term KANS gebruikt. Deze staat voor Klachten aan Arm, Nek of Schouder.

Binnen CANS wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en aspecifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.