De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Maak een afspraak

Neem contact op met de Hoofdzuster en maak direct een afspraak.

Neem contact op

De Hoofdzuster

De Hoofdzuster is een praktijk voor hoofdpijn en hoofdpijngerelateerde klachten. De hoofdzuster benadert hoofdpijn van verschillende kanten, via verschillende massages, het geven van informatie en onze uitgebreide kennis over hormonen en hun effecten op het menselijk lichaam. Een positief effect van een massage is dat deze ontspannend wordt ervaren ook heeft het rustgevende effecten bij stress symptomen.

Tijdens ons werk als Care for Women verpleegkundige, merkten we dat veel vrouwen te maken hebben met hoofdpijn of met  hoofdpijn gerelateerde aandoeningen. Hoofdpijn is er in allerlei vormen en ook de oorzaken zijn divers.

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt voor bij zowel mannen als vrouwen, kinderen en volwassenen. Omdat hoofdpijn zoveel voorkomt en nogal wat invloed heeft op het dagelijkse leven, zijn we ons gaan verdiepen in alles wat met hoofdpijn te maken heeft. Hoofdpijn heeft invloed op het gezinsleven, de relatie, het werk, de sociale contacten en vrije tijdsbesteding. Met een van onze massages kunnen uw klachten afnemen.

Massages

De Hoofdzuster is gespecialiseerd in allerlei soorten massages.

Bekijk onze massages.

De Hoofdzuster haar locaties

Om meer mensen een mogelijkheid te geven van onze diensten gebruik te maken heeft de Hoofdzuster twee vestigingen. Een in de regio Gooi-en Eemland(Soest) en een in de gemeente Utrechtse Heuvelrug(Doorn) In Soest kunt u voor alle afspraken terecht. Voor massage kunt in alleen in Doorn terecht. Als het een hoofdpijnconsult betreft is het ook in Veenendaal en Zeist mogelijk een afspraak te maken. Benieuwd waar u de Hoofdzuster kunt vinden?

Bekijk onze locaties

Workshops voor bedrijven en zorginstellingen

Informeer ook naar de mogelijkheden voor massage op locatie, workshops (ook voor bedrijven) en massages in een (zorg)instelling. De Hoofdzuster heeft ook een ruime ervaring met mensen met een verstandelijke, lichamelijke en visuele beperking.

Bekijk de mogelijkheden

Samenwerking

De Hoofdzuster is lid van het Hoofdpijnnet(Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten).

We hebben met Hoofdpijnnet een goede samenwerking. We geven regelmatig een voorlichting over bijvoorbeeld hormonen en de invloed op hoofdpijn en migraine. Wordt ook lid van de vereniging en ontvang 10% korting op je eerste massage bij de Hoofdzuster.

 

Hoofdpijnnet

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Het laatste nieuws

Geplaatst op 11 april 2018

Migraine en depressie

In de laatste Hoofdzaken een artikel hierover. In het kort;

Migraine en depressie hebben een link. Psychiater i.o. Louter deed hiernaar onderzoek. Hij promoveerde op het onderzoek en bracht 2500 migraine patiënten in kaart. Van hen bleek 44% te voldoen aan de criteria voor depressie, tegenover 20% van de algemene bevolking. Hij ontdekte ook dat migraine patiënten die veel aanvallen hebben gevoeliger zijn voor depressie.

 

Hij concludeert ook dat migraine patiënten bij wie het aanraken van de huid tijdens een aanval pijnlijk is, een grotere kans hebben dat hun migraine chronisch wordt (meer dan de helft van de maand hoofdpijn hebben)

Die gevoeligheid van de huid wordt Allodynie genoemd en is als het ware een verlengstuk van de hoofdpijn. Dit is te vergelijken met pijn in je arm tijdens een hartinfarct. De relatie tussen Allodynie en chronische migraine betekend waarschijnlijk dat frequent optreden van migraine aanvallen het brein gevoeliger maakt voor een volgende aanval.

 

Lees meer

Geplaatst op 13 maart 2018

Workshop hand- of voetmassage

Wij geven workshops hand- en voetmassage. Heerlijk ontspannend en werkend op de reflexen in handen en voeten.

Onze handen hebben 27 spieren en 26 botjes en natuurlijk zenuwen vooral in de vingertoppen.. Onze handen gebruiken we dagelijks om te strelen, schoon te maken, lichamelijk arbeid te verrichten en achter de PC/Laptop niet te vergeten. Ze worden dus behoorlijk belast. Vooral de vingertoppen zijn erg gevoelig. De muis van de hand het minst gevoelig. Dan zijn er ook nog mensen die artrose of reuma hebben die veel klachten veroorzaken. Massage houd de handen soepeler.

De handen hebben ook reflexpunten die corresponderen met organen en klieren in het lichaam.Deze therapie wordt al jaren toegepast door Egyptenaren, Indianen en Chinezen.

Er is een massage die ontspant en ook zorgt voor soepelheid van de handen. Belast je je handen veel en zijn ze stijf? Dan kun je kiezen voor een wat steviger massage.

Handmassage

De energetische handmassage is erg geschikt voor mensen die moeilijk kunnen ontspannen.

 • Makkelijk toepasbaar
 • Minder bedreigend
 • Effectief als het gaat om ontspanning
 • Kan in elke houding
 • Kan op elke plek
 • Aandacht
 • Ontspanning
 • Vrijkomen van endorfinen

 

 • Deze massage is als losse massage te boeken of als extra naast een massage .
 • Het is ook mogelijk dat wij de massage geven aan een bedrijf of instelling.
 • Ook een workshop handmassage geven is mogelijk. Zo leer je zelf aan anderen een handmassage te geven. Fijn om te doen als je in een zorginstelling werkt. Leuk als team-uitje/activiteit, met vriendinnen. Er zijn mogelijkheden genoeg.
Geplaatst op 18 januari 2018

Presentatie Hoofdpijnnet

Voor Hoofdpijnnet(voorheen Hoofdpijnvereniging) hebben wij 17 januari een presentatie gehouden.

Hoofdpijn en migraine zijn 2 verschillende aandoening. Migraine is geen hoofdpijn, zeggen de neurologen, maar een hersenaandoening. Hormonale hoofdpijn en migraine zijn altijd gekoppeld aan je cyclus. Soms ben je 2 maal per maand de klos. Het kan rond je menstruatie, maar ook rond de eisprong. Als je meer richting de overgang gaat en dus meer last hebt van hormonale schommelingen kun je vaker en heviger aanvallen krijgen. Hormonale migraine is heviger en moeilijker te behandelen.

Lees meer

Partners

Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten
a HEALTHY body
Care for Women