De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Jaarfeest Bartiméus

De Hoofdzuster is woensdag 8 juni aanwezig bij het jaarfeest van Bartiméus in Doorn.
Desiree en Anja geven de cliënten diverse massages;

  • Indiase Hoofdmassage(Champissage)
  • Handmassage met geurende olie
  • Stoelmassage

Massage heeft veel voordelen voor iedereen, maar voor bijzondere doelgroepen is het heerlijk ontspannen. Doordat er diverse massages mogelijk zijn kun je kijken welke massage het best past bij de persoon. Een veilige manier om te beginnen met masseren is de handmassage. Niets moet. Ook de duur van de massage is aangepast aan de persoonlijke behoefte.

Een handmassage is makkelijk toepasbaar, dus ook in een rolstoel of op bed. Het is minder bedreigend dan een lichaamsmassage. Het is erg ontspannend en er is persoonlijke aandacht. Verder worden endorfines aangemaakt.

Endorfine: een neurotransmitter(boodschapper)en wordt geproduceerd in de hypofyse. Het werkt pijnstillend, zorgt voor ontspanning en stressvermindering,geven geluksgevoel.

 

In steeds meer sectoren binnen de zorg wordt de meerwaarde van massage erkend. Het is toepasbaar binnen de zorg voor mensen met en verstandelijke, lichamelijke, visuele en auditieve beperking. Ook in de zorg voor dementerenden, verpleeghuiszorg en in de palliatieve fase.

Ook geven we workshops aan mensen die werken in de zorg(om zelf binnen je afdeling massages te geven) of in groepen bij mensen thuis.

Neem contact op voor informatie.

Voor bedrijven en instellingen gelden speciale tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.Handmassage tekening