De Hoofdzuster is onderdeel van Care for Women Neem contact op

Waarmee kan de Hoofdzuster u helpen?

Neem contact op

Voetreflexmassage (in Doorn)

 

Voetreflexmassage:

 

Voetreflexmassage is een natuurgeneeskundige therapie. Er  worden verschillende benamingen gebruikt: voetreflex therapie, voetreflexzone therapie, zonetherapie, of reflexmassage. Er wordt gebruik gemaakt van reflexpunten van de organen op de voeten. Deze therapie wordt minstens 3000 jaar gebruikt in landen als China, India en Egypte. Toen al ontdekte met dat het stimuleren van deze reflexpunten een positieve uitwerking hadden.

De voet weerspiegelt het gehele menselijke lichaam. Elk orgaan en elk lichaamsdeel zijn door energiestromen met een bepaald reflexgebied in de voet verbonden. Met massage van en druk op reflexpunten in de voet worden blokkades opgeheven. Er zijn verschillende technieken om een behandeling of een ontspannen voetreflexmassage te geven. Bij de Westerse massage worden   reflexzones en reflexpunten van de voet, die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten gestimuleerd. Hierdoor kan het betreffende zieke orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

De Amerikaanse arts dr. William Fitzgerald(1872-1942) wordt beschouwd als de grondlegger van de voetreflextherapie zoals wij die kennen. Hij was een KNO-arts die bekend was met de drukpunten die zich op de voeten bevinden. Samen met dr. Edwin Bowers heeft hij het boek “ZONE THERAPIE”geschreven. Een masseuse, Eunice Ingham, heeft de massage verder uitgewerkt met tekeningen. De Duitse Hanne Marquard die met haar ging samenwerken(1967)startte met cursussen geven en schreef het boek “Voetzonemassage als therapie”

Zelf heb ik de voetreflex therapie geleerd van Astrid Goosmann-Legger uit Leersum. Een bevlogen vrouw, waarvan ik veel heb geleerd. Omdat ik veel met massages bezig ben kwam de interesse voor de voetreflex massage weer bovendrijven. Het is een mooie manier om klachten te behandelen en te ontspannen.

Je kunt voor allerlei verschillende klachten terecht. Vooral bij stress klachten zijn er goede resultaten, maar ook bij hormoongerelateerde klachten zoals; overgangsklachten, PMS, menstruatiepijn, onregelmatige cyclus, moeite met zwanger worden,  hoofdpijn/migraine, spier en gewrichtsklachten, urineverlies, slaapproblemen.

In principe kan iedereen een voetmassage ontvangen. Als je zwanger bent dan behandel ik je liever niet. Ook bij koorts, wonden of ontstekingen. Als je twijfelt, neem dan even contact op voor overleg.

Wat kan het voor je doen?

  • brengt ontspanning
  • verlaagd de bloeddruk
  • maakt endorfinen aan
  • zorgt voor energiebalans
  • goed voor de bloedcirculatie
  • gunstige invloed ter voorkoming hart-en vaatziekten
  • helpt bij burn-out klachten
  • helpt bij mentale klachten
  • hormonale balans
  • afvoer van afvalstoffen

Soms zal het nodig zijn je naar de huisarts te verwijzen. Voetreflexmassage is een aanvullende behandeling.

Neem maar eens contact op als je nieuwsgierig bent.

 

 

 

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.